Smarthus (3 av 8)
(3 av 8)

Lysdimmer


I tillegg til å sette en stemning, har dimmere også en strømbesparende virkning. Dimmerne fra Micro Matic, passer i Giras designserier for brytere. Vil du lese mer om de ulike bryterseriene, kan du gå til temaet design.

Dimmere kan styres manuelt eller koples opp mot et trådløst system, som Gira Funkbus system. Da kan du sitte i et rom og styre lyset i et annet. Du kan kople flere lyskilder sammen i lysscener og styre disse fra en bryter eller en dimmer. Du kan dermed lagre de ulike lyskombinasjonene du trives best med, og hente dem frem med et enkelt tastetrykk. Da stiller du lyset etter behov og etter hvilken situasjon du befinner deg i - enten du trenger leselys, TV-lys eller koselig stemingslys. Dette kan kontrolleres fra en dimmer på veggen, eller fra en fjernkontroll.

Dimmere kommer i forskjellige varianter og aktiveres på ulike måter:
  • den tradisjonelle trykk/vri-dimmeren der du vrir på et hjul for ønsket lysnivå
  • touch-dimmer som aktiveres ved berøring og gir en klikkrespons
  • strykdimmer som regulerer lysstyrken når du stryker displayet

Tronic Universal dimmer
Denne dimmeren løser de fleste oppgaver; den kan dimme elektroniske trafoer, glødelamper og (230V) halogenlamper. Tronic dimmere er lydløse, det kommer ingen generende lyd fra den. De leveres med trykk/vri, og touch utførelse samt med fjernkontroll (radiostyring).

Tronic Universal leveres i polarhvit farge som standard, men kan leveres i alle av Giras design og varianter.

Gira ledningsdimmere
Gira ledningsdimmere er beregnet til lysregulering av lampetter, bordlamper, gulvlamper o.l. Dimmerene monteres direkte på eksisterende ledninger og erstatter tradisjonelle ledningsbrytere. Hvis du deler seng med en som har annen døgnrytme enn deg, kan det være en god idé å montere ledningsdimmer direkte på ledningen til nattbordslampen. Hvis en vil sove og en vil lese, får man et dempet leselys som ikke forstyrrer den andre.

Gira ledningsdimmere leveres i fargene hvit og sort.